Ill: Charlotte Pardi
Gyldendal, 2000
Et af mine første forsøg med billedbogen og en af de mere vellykkede. Jeg havde en svag idé om at ville skrive om en gammel sørøver i et moderne samfund, men kunne ikke rigtig få hul på historien. Det kostede en del traveture op og ned ad stranden i Lønstrup. Men da jeg satte mig ved computeren, slukkede for skærmen, og bare skrev løs på må og få, så var den der pludselig. Det er powerwriting/brainstorm, når det er bedst … Iøvrigt Charlotte Pardis debut. Og hvilken én!
Anmelderpluk:
Fremragende ny dansk billedbog – intet mindre. Udfordrende, frodig, fuld af skæg og ballade – og såmænd også ganske alvorlig, hvis man kigger ordentligt efter … Historien er pragtfuld og sproget spælsk og opfindsomt. Dertil kommer Charlotte Pardis forrygende illustrationer, der ligger nye alen til den i forvejen velkørende fortælling. De brede penselstrøg og hastige streger løfter sammen med den underfundige historie denne billedbog op i mesterrækken af nye, danske billedbøger.
Lektør
En billedbog af de rigtig gode.
Aktuelt
I historien om rødmossede lasede mænd, der på flugt fra broer, guldsmykker og vækstinferno har trukket sig tilbage til parkbænkene, hvor de sidder og måske er sørøvere indeni, rammer Glenn Ringtved elegant den småkværulerende danskers enetale, som vi har hørt den lige fra Buster Larsen råbte: Lorteland! Men Ringtved indfanger også den tiltrækning, mænd med poser og ringe i ørerne har på de fleste unge under 13. Og det er godt set at blande realisme og fantasi i historien om den forsmåede kaptajn …
Ina Kjøgx Pedersen i Weekendavisen
Det er en dejlig historie, som lægger op til flere gode samtaleemner.
Vores børn