Gyldendal 2013

Skrevet sammen med Sanne Munk Jensen. Processen var fantastisk. Og resultatet, sagt i al beskedenhed, ligeså. Tror vi begge har en fornemmelse af, at skrivning næppe bliver bedre og mere intenst, end det var i de seks måneder, det tog os at skrive bogen. Vil ikke sige så meget andet end: Se traileren til bogen her: http://www.youtube.com/watch?v=RuqOMmWgINc – og køb den, læs den!

Forfatterne modtog kulturministeriets forfatterpris for årets bedste børne-ungdomsroman.

Bagsidetekst:

Da de hiver os op af Limfjorden, hænger vi stadig sammen. Jeg ved ikke, hvor lang tid vi har ligget i vandet, det er ikke til at sige, man mister ligesom tidsfornemmelsen. En uge. Måske to. Jeg ved det ikke. Retsmedicineren har også svært ved at sige det præcist. Han vil gerne have tilladelse til at fjerne håndjernene, det bliver han ved med at snakke om, det er skide besværligt at håndtere to lig, der hænger sammen på den måde.

Dig og mig ved daggry er den fatale kærlighedshistorie, som Louise aldrig fik fortalt. Før nu. Det er en historie om tilfældigheder, misforståelser, svigt og tilgivelse, og om at elske så vildt og meningsfyldt, at det er værd at dø for.

 

Anmelderpluk:

Er der én bog, man simpelthen skal få læst dette efterår, så er det Sanne Munk Jensens og Glenn Ringtveds formidable ungdomsroman »Dig og mig ved daggry«, der fremstår som den vildeste rutsjebanetur mellem håb og nederlag. Den rusker og river og bevæger… en bog som giver dette efterårs mest intense og fremragende læseoplevelse. (****** (6!) stjerner fra Kari Sønsthagen i Berlingske.)

‘Dig og mig ved daggry’ bevæger og forløser. Den er smuk … Mon ikke Kulturministeriets børnebogspris for 2013 har fundet en vinder! (5 hjerter fra Steffen Larsen i Politiken)

Interessant, modig og fængslende … kan meget vel blive et af den kommende læsegenerations litterære fikspunkter. (5 stjerner fra Katrine Sommer Boysen i Jyllands-Posten)

Det er sjældent, at man sidder så forpustet og så bevæget tilbage efter at have læst en ungdomsbog. Med fare for at måtte trække det tilbage igen, så udnævner jeg denne bog til årets ungdomsbog. Hverken mere eller mindre. (Carl Christian Rasmussen i Folkeskolen)

Makkerparret Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved skriver forrygende hver for sig. Sammen siger det KAPOW! (Æseløre.dk)

Og jeg kan lige så godt sige det ligeud: Hold da kæft, hvor kan Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved skrive, så man bare er blæst tilbage. (Bogbotten.dk http://www.bogbotten.dk/?boganmeldelse=dig-og-mig-ved-daggry)

Det er på én gang en barsk og smuk roman, som aldrig forfalder til at plagiere den berømte forgænger i Aalborgs narkomiljø: Nordkraft. ”Dig og mig ved daggry” er helt sin egen … den har alle muligheder for at blive en bestseller. (Aalborg Bibliotekerne)

… uhyrlig, tragisk og velfortalt. (Weekendavisen)

Det er litteratur af høj kvalitet (Lektør)

Romanen er noget af det bedste, man kan tilbyde dagens ungdom … (Litteratursiden) http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/dig-og-mig-ved-daggry-af-glenn-ringtved-og-sanne-munk-jensen

Lad os slutte med en advarsel: Læs denne bog langsomt og læs den opmærksomt – du vil ikke være den samme igen efter endt læsning. Du vil uvægerligt blive mindet om en anden stor roman fra samme by, nemlig Jakob Ejerbos Nordkraft. Men ikke mere, end at denne bog er helt sin egen! Tilmed er den en sproglig nydelse. Tak, er der al mulig grund til at sige til forfatterne for denne på enhver måde fornemme, skønt barske roman! (Eiler Jensen, Børn&Bøger)