Ill: Gitte Skov
Gyldendal, 2004

Det bliver sværere og sværere for mig at skrive billedbøger. Inspirationen kommer ikke flyvende på samme måde som tidligere. Måske har det noget at gøre med mine børns alder. De er født i hhv. 1990 og 1993, men der komme forhåbentlig børnebørn engang. Og så skal der skrives billedbøger igen – for det er en kæmpestor tilfredsstillelse, når det lykkes at ramme plet. Jeg kan godt lide historien om Gustav med talefejlen. Og Gittes illustrationer er også fede. Det er vist nok hendes første billedbog.

Anmeldelser:
Glenn Ringtved har et godt billedbogssprog. han snakker lige ud af landevejen, han leger med ordene, og han er ikke spor benovet over, at selveste Vorherre optræder … Der er en godt rytme i ringtved-Skov-bandet, hvor han lægger den seje bund, mens hun danser med r’erne. råt og raffineret.
Steffen Larsen i Politiken

Den kendte forfatter og debuterende illustrator har komponeret en vellykket billedbog … De vinkler det fantasifuld, let, afslappet og med humor, så bogen kan nok afdramatisere problemet for børn med lignende vanskeligheder. De fleste børn vil bestemt synes om den særegne, fantasifulde historie. Teksten er skrevet i et veloplagt, humorfuldt sprog der leger med ord og vendinger. Gustav, og de positive voksne, der omgiver ham, lever.
Lektør

Historien er lun, og pointen serveres klart og præcist med masser af sprrrrogligt sprrrrudlende overskud.
BT